TeamHeiner

Trainingsverslagen

Een bomvol weekend, 24-26 mrt

29 mrt 2017

Het weekend van 24-26 maart was een drukke. Op vrijdagmiddag verzamelde een aantal talenten al om aan de boot te klussen. Om 18:00 werd er afgesproken met de dames van Magic Marine om onze mooie nieuwe pakken te passen, waarin wij vanaf onze eerste wedstrijd dit seizoen zullen gaan schitteren! Na deze “catwalk” sessie volgde een basis navigatie lezing van Peter Tans, voormalig navigator in de Volvo Ocean Race. Tijdens deze lezing is duidelijk geworden dat het navigatorschap een vak apart is en dat er voor ons als team nog veel werk aan de winkel is.

Zaterdagochtend begonnen we deze zonovergoten maar wel koude dag al vroeg met een heerlijke zeilsessie. 3 talents trainden Short-Handed onder begeleiding van Bart Desaunois terwijl de andere 9 talents met z’n allen op 1 boot te vinden waren. Gezien er dit seizoen nog maar met maximaal 6 man tegelijk op de boten gevaren werd, was het wel weer even wennen. Lange stukken werden gevaren om de trim op orde te krijgen en om voor de wind veel gijpjes te kunnen oefenen. De Sea Survival Training van vorige week heeft nog eens benadrukt hoe belangrijk het is om man over boord acties te oefenen. Voordat we het door hadden besloot een van de talents een boei overboord te gooien en riep: Man over boord! Een zeer waardevolle oefening. Na onze reddingsactie werd besloten om op een kort baantje te gaan oefenen, waarmee ook de zeilsessie werd afgesloten.

Na de heerlijke dag op het water stonden er nog een teammeeting en een wedstrijdstrategie lezing gepland. Tijdens de teammeeting werden de prestatiedoelen voor komend seizoen besproken en de nachttraining van volgend weekend werd voorbereid. Aan het einde van de dag was iedereen zichtbaar moe. Aangezien we een intensief weekend hadden en de klok ook nog eens vooruit ging, gingen de meesten al vroeg naar bed.

De klus-dag werd om stipt 9 uur afgetrapt. De zeerailing is compleet onder handen genomen om er voor te zorgen dat we nóg harder kunnen hangen, de lieren en klemmen zijn weer onderhouden en verschillende vallen werden gesplitst. Het was een bomvol weekend waarin een hoop geleerd is en de boot gereed is gemaakt voor het nieuwe wedstrijdseizoen. Volgende week staat onze eerste nachttraining van dit seizoen op de planning!
Door: Laura Parre

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight