TeamHeiner

Trainingsverslagen

Avondtraining 13 augustus

16 aug 2016

De plannen voor deze nachttraining hebben we helaas op het allerlaatste moment om moeten gooien. We hadden gehoopt in deze nacht training (ter voorbereiding op de 24-uurs wedstrijd over twee weken) de Waddenzee op te kunnen gaan, via Kornwerderzand rond om Vlieland en via Den Oever weer terug. Helaas waren de voorspellingen teleurstellend met 1 tot 5 knopen wind in de nacht. Na een kort overleg hebben we besloten om in plaats van laat te starten en volgende ochtend terug, om 12:00u te staren en om 24:00u weer terug te moeten zijn.

In deze training wilden we ons vooral richten op ons eet- slaapschema en het puzzelen van de boeien, aangezien je maar bepaalde rakken mag varen met de 24-uurs en die dan ook nog maar twee keer mag doen. Ook was het dan goed kijken hoe lang je over de mijlen doet. Aangezien je een uur voor tijd mag finishen (wat je natuurlijk niet al gelijk wilt, want dan mis je mijlen die je had kunnen varen) en een uur na tijd mag finishen (wat je ook niet wilt vanwege dat je dan een bepaalde tijdstraf krijgt). Al met al dus een vrij pittige opgave.

Eenmaal klaar met alle voorbereidingen zijn we precies om 12 uur van start gegaan en onze trainingswedstrijd kon beginnen. Alles verliep goed volgens plan totdat de wind draaide en we dus van ons navigatie plan moesten afstappen en improviseren op de rakken en boeien die we gingen varen. Uit eindelijk is alles goed gegaan. We hebben de wedstrijd goed gevaren en we hebben alle tijd heel goed benut aangezien we 10 minuten voor tijd binnen kwamen. We waren er allemaal erg blij mee en gingen dan ook met een tevreden gevoel naar huis en naar bed.
Door: Thijs van Tol

Actueel

 • Eén (ongelukkige) stap terug, meerdere stappen vooruit!

  Lees meer
 • Doelen stellen, evalueren en start Volvo Ocean Race, 21-22 okt

  Lees meer
 • Kennismaking met de Formule 1 van de zeilsport, 16-17 aug

  Lees meer
 • Hoe lang heb je nodig om beter te worden? 1-2 juli

  Lees meer
 • A new step, a new boat, 17-18 juni

  Lees meer

Spotlight