TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / mei 2020

05 jun 2020

Deze periode stonden er voor ons fantastische evenementen op de planning zoals de Van Uden Reco Regatta en de North Sea Regatta. Net als het WK SB20 in Cascais Portugal die eind augustus zou plaatsvinden, zijn deze allemaal gecanceld, om dat te horen was zeker geen pretje, voor niemand niet. Om toch het beste te halen uit deze onzekere tijden, waren onze zeiluren op het water afgelopen maanden vervangen door theoretische webinars, vele team meetings, teambuilding, fysieke trainingen, Management Drive sessies, studie en werk gerelateerde projecten. Lies en Christiane hebben in hun vrije tijd voor het team zelfs mondkapjes met het Team Heiner logo erop weten te produceren!

We zijn nog steeds met zijn allen druk aan het sporten. Om vooruitgang te blijven boeken hebben we in de afgelopen weken nieuwe doelen gesteld en zijn we meer fysieke trainingen gaan doen. Een nieuw doel voor het hardlopen is bijvoorbeeld om 10 km te gaan hardlopen onder het uur. Het hele team is druk aan het trainen om dit doel te halen. De fysieke trainingen zijn uitgebreid naar twee dagen per week en de gewichten in de sportschool zijn inmiddels omgeruild voor weerstandsbanden thuis om de training zwaarder en dus effectiever te maken. Verder wordt er elke dinsdag en vrijdag een uur lang core of krachttraining gedaan via Zoom onder leiding van Joeri.

Naast het sporten zijn we ook bezig geweest met onze teamontwikkeling, dit is namelijk een continu proces. De Management Drive sessies helpen ons bewust te worden van elkaars krachten en valkuilen, en om inzicht te krijgen in elkaars motivatiefactoren zodat we uiteindelijk de beweging kunnen maken om de presentaties van het team te optimaliseren en samen te groeien. Zo heeft ieder van ons, met behulp van zijn eigen profiel en de feedback die we hebben ontvangen van de coaches en teamgenootjes, voor zichzelf een persoonlijke “BOL” gemaakt. In de “BOL” weergeef je per Management Drives kleur welk gedrag je wilt behouden (B), welke je wilt ontwikkelen (O) en welk gedrag je wilt loslaten (L). In een meeting via Zoom zijn we iedereen een voor een langs gegaan om te kijken hoe we elkaar kunnen helpen met het behouden, ontwikkelen en loslaten van bepaald gedrag binnen het team. Deze hebben we vervolgens aandachtig met elkaar besproken, om die nieuwe informatie om te kunnen zetten in een concrete aanpak.

Al die tijd op de wal hebben we ook benut om creatieve oplossingen te bedenken om een nieuw plan neer te kunnen zetten dat rekening houd met de huidige maatregelen rondom het coronavirus. Een heleboel ideeën werden doordacht; varen in andere boot types, apart trainen, verschillende locaties, extra boten regelen, etc. Uiteindelijk zijn we eind april tot een haalbaar plan gekomen, op de SB20 wordt niet meer gevaren met vier, in plaats daarvan wordt de boot een beetje omgebouwd en door maar twee personen gevaren om aan de anderhalf meter voorwaarde te kunnen voldoen. Het andere deel van het team vaart op Lasers die we binnen het team beschikbaar hadden. In de Lasers zal de focus op de wedstrijdtactiek liggen en in de SB20’s zullen we ons verder ontwikkelen op het gebied van matchracen.Voorheen hadden we in de coach-rib twee zeilers zitten, die dan steeds rouleerden met de zeilers op de SB’s. Ook hier is de anderhalf meter niet meer haalbaar en moest een oplossing voor gezocht worden.

In het laatste weekend van mei hebben we met een kleinere groep, een deel van het nieuwe plan al uitgetest op het water. Op zaterdagochtend gingen er drie Lasers op de trailers richting de headquarters van Team Heiner in Lelystad. Christopher, Jelle, Merlijn, Christiane en Ivar hebben daar het hele weekend met heerlijke weersomstandigheden kunnen varen (en zwemmen). Het varen in de Laser radiaal bleek een goed alternatief en de anderhalf meter is goed hanteerbaar. Volgend weekend hopen we met het hele team weer aanwezig te kunnen zijn en weer te mogen trainen op het water!

Door: Christiane Walta, Thijs Veltman en Merlijn Rutten

 

Actueel

Spotlight