TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / februari 2023

06 mrt 2023

Na de laatste ijspegel van 2022 eind december hebben we de boot naar Lelystad gevaren. Een jaar lang hard varen heeft zijn tol geëist van de boot, dus het was tijd voor wat onderhoud. Samen hebben we een kluslijst opgesteld en samen met Roy hebben we hard gewerkt om zo snel mogelijk alles weer tip top in orde te krijgen. De volgende ijspegel stond namelijk al voor 22 januari in de planning.

In de eerste weken konden we al snel de eerste kleine punten afstrepen. De grotere taken hadden alleen wat meer tijd nodig. De ijspegel van 22 januari en 5 februari gingen we hierdoor niet halen, dus we wilden die van 19 februari weer meevaren. Op de lijst stond onder andere het opnieuw aanbrengen van een antisliplaag op het dek. Hiervoor mocht het echter niet regenen en niet te koud zijn, anders zou het niet drogen. Na twee weken wachten kwam er eindelijk een moment waarop dat kon en met veel werk was uiteindelijk ook het laatste punt van de lijst afgewerkt. Jammer genoeg hebben we hierdoor wel meer ijspegel wedstrijden moeten missen. We hadden het graag anders gezien, maar we kunnen het weer natuurlijk niet controleren. We kunnen gelukkig wel beïnvloeden hoe we de boot klaarstomen voor het nieuwe seizoen.

In het weekend van 18 februari stond de delivery gepland zodat we de ijspegel van 19 februari konden varen. Echter was het weer het daar niet mee eens en werd de weersverwachting ontzettend in ons nadeel: wind van 30-40kn en daar bovenop ook nog alles upwind. Toen hebben we besloten dat we de delivery toch maar een weekend uit zouden stellen. Als vervanging hiervoor hebben we het weekend nog wel nuttig besteed met op de oorspronkelijke delivery dag een teamuitje (poolen) en op de ijspegeldag een training om weer een beetje in te zeilen met elkaar. Het weekend erna waren de weersomstandigheden perfect om de boot over te varen. We genieten er erg van om weer vaaruren te kunnen maken!

Komende maanden zullen in het teken staan van het afronden van de wedstrijdvoorbereidingen. We varen de IJspegel series af met als afsluiter de Atoomcup en Baggercup in Scheveningen. Vervolgens zullen we richting Stellendam varen, voor de Stellendam Regatta, om ons daar te kunnen meten met de deelnemers van het EK van vorig seizoen. Naast deze wedstrijden staan ook de Vuurschepen, North Sea Race en North Sea regatta op de planning. We hopen jullie daar allemaal weer te zien!

Geschreven door Jelle Lourens en Joeri Snippert

Actueel

Spotlight