TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / november 2022

06 dec 2022

Het eerste weekend van november was een vrij weekend, waarin onder andere alle studieactiviteiten werden aangepakt, stages, afstudeer voorbereidingen, tentamens, thesis, etc.

Fit blijven is echter ook belangrijk. Continuïteit, discipline, toewijding en ambitie spelen daarbij een rol. Binnen ons team zijn er verschillende manieren gevonden om dit in te vullen, zoals: de sportschool, hardlopen, wielrennen, crossfit, boxen, tennis, dansen, oefeningen thuis of plaatselijke sportclubs. Om dit aan te vullen zijn we met het team voorafgaand aan elke training en wedstrijd een rondje gaan hardlopen. Dit allemaal ter voorbereiding op komend seizoen, om fit op de boot te staan.

Een belangrijk gesprek vond ook plaats. Wat is er vorig seizoen niet goed gegaan? Wat kunnen we hier aan veranderen? Hoe gaan we dat veranderen? Wat ging er afgelopen seizoen wel goed? En wat gaan we extra doen om de prestatie op een nog hoger blok te tillen? Deze vragen stonden centraal, middels evaluatie, gesprekken en ideeën zijn in meerdere sessies deze vragen ingevuld om een plan te vormen voor komend seizoen. Natuurlijk is het plan nooit af tot in de details, maar deze kunnen we gaandeweg invullen.

19 en 20 november was voor ons het eerste weekend waarbij de temperatuur daalde onder de 10 graden met regen. Gelukkig kunnen we gebruik maken van de voorzieningen van de Jachtclub Scheveningen. Dat scheelt een hele hoop! We begonnen het weekend met hardlopen met daaraan sluitend een korte debrief met Roy over de IJspegels. Plannen werden gemaakt om de eerstvolgende IJspegel te zien als een test, waarbij Roy komt kijken. Het doel is om met de nieuwe posities een verdiepingsslag te maken, sneller maar ook subtieler de baan rond. “Keep it simple stupid” en zie het als kunstschaatsen waar wijsheden en een metafoor die gedeeld werden als rode lijn voor komende weekenden. De rest van het weekend werd er op hoge intensiteit een kort baantje gevaren om warm te blijven.

Het laatste weekend van november stond in teken van bootsnelheid en toepassen van onze opgedane kennis in wedstrijdverband. Dat laatste was helaas niet meer mogelijk omdat het wedstrijd comité de wedstrijd op de zondag afgelast had vanwege te harde wind met behoorlijk hoge golven onder de kust. Gelukkig konden we de tijd efficiënt indelen door een theorie sessie in de ochtend te doen en met andere IJspegel boten alsnog het water op te gaan in de middag. We konden zo alsnog de snelheid van de boot testen zowel met de asymmetrische spinnaker als de symmetrische spinnaker. Gevoelsmatig was het fijn om in meer wind te varen en we konden zo extra data verzamelen met onze nieuwe windmeter.

Kortom kijken we terug op een fijne maand november met mooie weersomstandigheden en grotendeels warm weer. Los ervan dat het niet normaal is voor deze tijd van het jaar, was het wel top dat we langere sessies konden doen daardoor. Ook hebben we een mooi plan klaarliggen voor komend seizoen, daarover later meer! Tot de volgende Talents Monthly, alvast fijne feestdagen toegewenst!

Geschreven door Merlijn Rutten en Joeri Snippert

 

Actueel

Spotlight