TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / maart 2020

06 apr 2020

Net als jullie allemaal, zitten wij ook thuis en proberen wij de regelgeving van de COVID-19 crisis zo goed mogelijk na te leven. Terwijl we thuis zitten en gepaste afstand houden van iedereen, proberen we het beste van de huidige situatie te maken. Optimisme en saamhorigheid proberen we te koesteren. De drukke schema’s zijn vervangen door reflectie en tijd om creatief oplossingen te bedenken om nog steeds elke dag beter te worden.

Zo zijn vele van ons nu bij de familie en in contrast met alle moderne technieken doet een ouderwets boek het ook nog goed. Christiane maakt weer meer tijd voor haar cello en Thijs is naast school aan het sleutelen aan een motor die hij onlangs heeft gekocht. De sportschool is vervangen door core-stability oefeningen in de slaapkamer en de frisse neus wordt gehaald tijdens de cardio trainingen in de buitenlucht. Voor veel van ons is het onderwijs nu online. Tentamens en groepsprojecten moeten nog steeds gebeuren. Waar Christiane en Lies druk bezig zijn met het afronden van hun eindexamens, starten Joeri en Ismene met hun bachelor scriptie. Het drukke studieprogramma van Maritieme Techniek houdt Jelle, Thomas en Christopher druk bezig. Onderwerpen zoals weerstands- en kostenanalyses voor het verlengen van een baggerschip krijgen nu meer aandacht dan onze SB20. En Ivar en Merlijn zijn druk bezig met werk gerelateerde projecten. Hoe beter we nu de werkzaamheden naast het zeilen afronden, hoe meer we kunnen zeilen als de RIVM weer groen licht geeft.

Wat we nu met zijn allen meemaken is hoe dan ook een leerzame tijd. Roy verwoordde het mooi in zijn laatst geschreven column: “Samen winnen”. Sinds de start van de Team Heiner Talents opleiding wordt dit al aan ons meegegeven. Winnen doen we samen. We begonnen onze basisopleiding met elkaar beter leren kennen door Management Drives. Het kennen van je teamgenoten is enorm belangrijk om een prestatie neer te zetten. Door fysieke trainingen ook te combineren met Management drives is er een stap gezet in de goede richting. Vraagstukken werden behandeld als: Is er één leider? Hoe luister je naar elkaar? En waarom doe je wat je doet? Elke training proberen we dit soort vragen opnieuw te beantwoorden. Tijdens elke training ondervinden we waarom onder andere een gemeenschappelijk doel, communicatie en de manier van samenwerken zo belangrijk is.

De Team Heiner Talents opleiding staat niet stil. De zeiluren mogen dan wel vervangen zijn door gezamenlijke e-sailing wedstrijdjes, maar komende maanden willen we de focus verleggen naar het volgen van theoretische lessen via webinars, meer teambuilding en fysieke trainingen. Online kanalen zoals SLACK worden gebruikt om de verkregen kennis met elkaar te delen. Mogelijke plannen worden gemaakt om zo goed mogelijk in de boot te stappen. De toekomst mag dan wel onzeker zijn, maar samen komen we door deze tijd heen!

Geschreven door: Ismene Usman en Joeri Snippert

Actueel

Spotlight