TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / juli 2020

03 aug 2020

Afgelopen maand mochten we eindelijk weer met iedereen op de boot trainen! De Lasers zijn inmiddels opgeborgen en de SB20’s zijn opgeknapt en wedstrijdklaar gemaakt. Het heeft een aantal maanden geduurd voordat dit weer was toegestaan, dus iedereen stond te springen om weer met elkaar te zeilen.

Het eerste weekend hebben we aandacht besteed aan de uitvoering van het opgestelde Corona-protocol om eventuele besmettingen te voorkomen, hierna zijn we weer vier om vier in de SB20’s het water op gegaan. Het was voor iedereen na lange tijd, weer de eerste keer dat we met elkaar voeren, dus het eerste weekend was vooral gebruikt om weer aan elkaar te wennen en het gevoel weer terug te krijgen. Er is dan ook veel aandacht besteed aan de boothandeling en snelheid. Door de lange onzekere tussenperiode, hebben we besloten hier een heel weekend aan te weiden, voordat we overgingen op nieuwe leerpunten.
Het tweede weekend lag onze focus op de mastsettingen, hier hebben we van onze coaches vooraf uitleg over gekregen. Zo zijn we begonnen met het vaststellen van de basis setting van de mast. Uit deze mastpositie kunnen wij omschakelen naar de verschillende maststanden om het juiste profiel voor het zeil te creëren bij de verschillende weercondities. Om al deze verschillende maststanden bij de juiste condities te vinden moet er nog veel getest worden, maar dit weekend was al de eerste stap in de goede richting om de snelheid van de boot omhoog te krijgen.
Het laatste weekend van juli is erg hectisch verlopen. Op zaterdag is in een van de boten het grondblok van de grootschoot samen met een deel van de gedelamineerde lagen uit het dek getrokken. Hierdoor zat er een groot gat in het dek en leek het erop dat de SB20 voor een tijd niet meer gebruikt kon worden. Thijs en Merlijn hebben echter het weekend gered door samen te proberen het gat te repareren. Samen met de assistentie van anderen hebben ze na een paar uur hard werken en een 12 uur uithardingsproces het gat gerepareerd en kon er de volgende dag weer mee gezeild worden. Er stond op zondag meer wind dan voorspeld en het was de eerste keer in tijden dat het zo hard heeft gewaaid, maar de reparatie heeft gehouden! Het focuspunt van de dag was dus voornamelijk de boothandeling zoals, gijpen en boeirondingen. Er zijn veel stappen gezet en aan het eind van de dag ging iedereen met een goed gevoel naar huis en hadden we veel geleerd.
Het volgende evenement komt er al snel aan, namelijk het Open Belgisch Kampioenschap in Oostende, België. Dit zal de eerste keer zijn dat we met elkaar op zee varen, dit brengt dus extra uitdagingen met zich mee, golven, stroming noem maar op. We hebben met elkaar dan ook vergaderd hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. We willen de teamgenoten die de meeste ervaring hebben op stroming verdelen over de boten, zodat beide zo competitief mogelijk mee kunnen doen tijdens de wedstrijden. Dit betekent dus dat er wat aanpassingen gemaakt zijn in de teamopstelling. Na een weekend met de nieuwe opstelling te hebben gevaren is iedereen tevreden en enthousiast om mee te doen in onze eerste officiële wedstrijd!

Door: Christopher Bol

Actueel

Spotlight