TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / januari 2022

03 feb 2022

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de Team Heiner Talents staat weer een mooi jaar te wachten met veel wedstrijden. Door de lockdown en winterstop zijn er geen zeildagen geweest in januari. Gelukkig worden steeds meer restricties opgeheven en staan er binnenkort weer zeildagen op het programma. Om toch nieuwe dingen te leren zijn er verschillende activiteiten geweest in de afgelopen maand.

Op 22 januari hebben de Talents samen met Roy de Sea Survival Training gedaan in de haven van Rotterdam onder begeleiding van oud Talent Robin Jacobs. De training begon met een theorieles over de veiligheid aan boord, gevolgd door een EHBO-cursus. Hierin werd uitgelegd wat de handelingen zijn bij ongevallen zowel aan boord en in andere situaties. Nadat de theorie erop zat en er goed is geluncht kregen de Talents een overal en zijn er verschillende brandjes geblust. Verder is ons uitgelegd hoe je jezelf zichtbaar kan maken op zee als je gezocht wordt door middel van fakkels en rooksignalen.


Nadat de brandjes zijn geblust en we ook nog even hebben ervaren hoe het is om in een ruimte vol met rook een weg naar buiten te vinden zijn de overals ingewisseld voor droogpakken. Het volgende onderdeel dat op het programma stond was namelijk in het zwembad. Hier hebben we geleerd hoe we moeten handelen als we het schip moeten verlaten. Hoe we veilig in het water springen, een vlot kunnen keren en wat er gebeurt als er storm is zijn allemaal onderwerpen die voorbij zijn gekomen. Als laatste zijn we ook daadwerkelijk in de Maas gesprongen om te ervaren hoe het voelt om in ijskoud water te zwemmen.

Gelukkig was de Sea Survival Training niet het enige dat op het programma stond in januari. Een week later kregen we namelijk een cursus Meteo van oud-talent en trainer Jolbert van Dijk. Hierin legde hij de basics van weersystemen uit en hoe we dit kunnen herkennen tijdens de wedstrijden. Na een ontzettende leerzame ochtend kregen we een eindopdracht om de geleerde informatie te testen. Hopelijk blijven er versoepelingen komen in de maatregelen, zodat we binnenkort weer veel uren kunnen maken op het water tijdens trainingen en wedstrijden.

Door: Christopher Bol

Actueel

Spotlight