TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / februari 2022

05 mrt 2022

Februari was een maand vol met koud en slecht weer. Gelukkig hebben wij als Talents weinig te klagen gehad en veel activiteiten gepland. De maand begon met een splitscursus van oud Talent Lennard Bal. Hier hebben we geleerd hoe we lijnen kunnen splitsen en afwerken, zodat we dit toe kunnen passen op de Maxfun 35. De week erop konden Christiane, Thijs en Christopher eindelijk weer het water op na een lange winterstop. Er werd namelijk gematchracet in Medemblik. Hier heeft Christiane aan het roer gezeten en de eerste wedstrijden gestuurd in het matchracen. De dag erna hebben we met alle Talents een teamuitje gehad in Rotterdam. Na twee spannende potjes Lasergamen zijn we gezellig een biertje gaan drinken in het centrum van Rotterdam.

Zaterdag 19 februari hebben de Talents een navigatie training gekregen. Hier leerden we hoe we deliveries en oversteken veilig laten verlopen. De dag werd afgesloten met een grote eindopdracht waar we zelf de boot van Engeland naar Vlissingen moesten begeleiden. Omdat dit precies voor de storm Eunice was bleek dit nog best een uitdaging te worden.

Ook wij hebben pre-season testing voordat we volgende week weer volle bak gaan met trainen. Daarvoor hebben we gebruik gemaakt van de heerlijke condities op zondag 26 februari door een wintercup in Lelystad te varen. Het waren up-down wedstrijden met 8 andere boten op de baan, dus genoeg mogelijkheid om te meten waar we harder kunnen. We hadden echt mooie condities met 12 tot 18 knopen en veel zon, perfect om weer te starten. We hebben gemerkt dat over het algemeen de boothandelingen goed gaan op nog een enkele fuck-up na. We hebben er één gehad en dat heeft ons de overwinning gekost in de laatste race, omdat de val van de spinaker in een hank van de fok was gekomen. Het duurde even voordat we dit hadden opgelost, waarna we de spinaker om de voorstag wikkelden bij de nieuwe hoist. Maar afgezien van dat gaat de boothandeling over het algemeen soepel. Dat lijkt een goed startpunt om op verder te bouwen. Waar we wel nog een hoop kunnen halen is onze aandewindse snelheid en hoogte. Het was maar af en toe dat we dachten echt hard en hoog te gaan. Maar daar hebben we de komende periode ook de tijd voor om aan te werken. Over het algemeen was het echte een mooie dag om weer te starten! Volgende week gaan we weer van start met trainen, dan zit onze winterstop erop en zal je ons weer regelmatig op het water zien!

Door: Christopher Bol

Actueel

Spotlight