TeamHeiner

Verslagen

Talents Monthly / augustus 22

04 sep 2022

Juli stond vol in het teken van de Ramsgate week in Engeland. Na een enerverend evenement is er een klein zomerreces ingepland, zodat we weer vol goede moed en uitgerust aan de start kunnen staan bij het Europees kampioenschap in Breskens eind augustus.

Na een goede evaluatie van Ramsgate week is er een planning gemaakt over wat aandacht verdient. We hadden namelijk nog maar een kleine maand, of het EK stond alweer voor de deur. Er is toen besloten nog even goed te focussen op de startprocedure. Hoe krijgen we alle informatie die nodig is om goed te beginnen? En hoe gaan we de wedstrijd goed opbouwen?

Het EK vond plaats van 25 tot 28 augustus in Breskens, een havenstad helemaal onderin Nederland in Zeeuws-Vlaanderen. Dit betekende dat de Maxfun 35 overgevaren moest worden. Deze lag namelijk nog in Lelystad. De zaterdag voordat het EK begon is de boot van Lelystad naar Scheveningen gezeild door het hele team. De volgende dag zijn Joeri, Thijs, Lies en Jelle vertrokken voor het tweede gedeelte naar Breskens toe, waar ze zondagavond rond middernacht aankwamen.

De drie dagen erna zijn besteed aan het water verkennen in Breskens. Hier liggen namelijk een hoop zandbanken en ondieptes. Na een goede voorbereiding en met iedereen fris en fruitig aan boord zijn we donderdag vol goede moed aan de wedstrijden begonnen.

De eerste dag was een lange coastal wedstrijd. Dit betekende dat we maar 1 wedstrijd hebben gezeild, maar wel met een afstand van 25 mijl. Hier zijn we ongeveer 3,5 uur mee bezig geweest. De voorbereiding gaf ons een goede voorsprong op de concurrenten die het vaargebied minder goed hadden verkend. Na een prachtige eerste zeildag en een gezeilde coastal stonden nu de inshore wedstrijden op de planning.

De eerste twee wedstrijden van de vrijdag waren inshore wedstrijden van ongeveer een uur per stuk. Door de goede organisatie van het evenement verliepen deze wedstrijden voorspoedig en hadden we meer dan genoeg tijd om een kleine coastal wedstrijd te zeilen als derde wedstrijd van de vrijdag. Deze had een afstand van in totaal 12 mijl. Met een goede wisseling van aan de windse, halve windse, en voor de windse stukken was het een prachtige wedstrijd in perfecte condities. Na afloop was de Duvel borrel gepland waar we samen met onze concurrenten konden genieten van het lekkere weer.

Zaterdag was hetzelfde opgebouwd als de vrijdag wedstrijden. Eerste twee inshore wedstrijden, gevolg door een coastal van ongeveer 10 mijl. Zondag bestond alleen uit twee inshore wedstrijden. Er moest namelijk ook wat tijd vrijgemaakt worden, zodat iedereen zijn boot op kon ruimen en naar de prijsuitreiking kon gaan. Omdat de Maxfun terug moest naar Lelystad zijn Joeri, Christiane en Jelle zondagmiddag al vertrokken.

Het EK in Breskens was een heel mooi en goed georganiseerd evenement waar we alle geleerde skills samen konden brengen. In september wordt het tijd om de afgelopen zomer goed te evalueren en vooruit te kijken naar het komende seizoen waarin we weer gaan knallen!

Geschreven door: Christopher Bol

Actueel

Spotlight