TeamHeiner

Nieuws

Uitbreiding Team Heiner Pups met nieuw team

19 nov 2015

Op de foto:
Boven vlnr: Arianne van de Loosdrecht, Thijs van Tol, Rosalie Paardekooper en Laura Parre. Onder vlnr: Wes van Herpen, Rosalin Kuiper, Julia Aartsen en Rutger Vos. Niet op de foto: Catja Roggema en Joost van Gemert

 

Uitbreiding Team Heiner Pups met nieuw team

Team Heiner heeft een geheel nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de ‘Team Heiner Pups’. Het nieuwe team gaat hetzelfde opleidingstraject in, dat het bestaande team (lichting 2014/’15) ook aan het doorlopen is. Vanaf heden bestaan de Team Heiner Pups dus uit twee teams.

Team Heiner Pups ‘16
De zeilers die zijn geselecteerd, zijn (in alfabetische volgorde) Julia Aartsen, Joost van Gemert, Wes van Herpen, Rosalin Kuiper, Arianne van de Loosdrecht, Rosalie Paardekooper, Laura Parre, Catja Roggema, Thijs van Tol en Rutger Vos. Deze groep gaat verder als de Team Heiner Pups ’16; het bestaande team heet voortaan Team Heiner Pups ’14.

Selectie procedure
Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Pups moeten de zeilers tussen de 18 en 23 jaar zijn, moeten ze al kunnen zeilen en de ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Vervolgens vond in Lelystad een selectieweekend plaats. Leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet waren doorslaggevend om een plek te bemachtigen bij de Team Heiner Pups, naast natuurlijk een gezonde portie ambitie.

Kielbootopleiding
De kielboot opleiding die de Team Heiner Pups doorlopen duurt afhankelijk van hun niveau minimaal drie en maximaal 5 jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen, zoals bijvoorbeeld boothandling, zeiltheorie, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen en veiligheid. Het is een intensief traject; gemiddeld zijn de zeilers hier drie weekenden per maand mee bezig. Team Heiner verzorgt de opleiding. Tijdens trainingen vaart er een Team Heiner trainer mee, maar de wedstrijden varen de Team Heiner Pups zo veel mogelijk zelfstandig. Er wordt op meerdere boten gevaren: in het eerste jaar wordt begonnen op een J109, en later in het traject wordt ook gevaren op de Max Fun 35, een Dehler 44 en de Volvo 60. Roy Heiner: “Samen met de sponsoren willen wij een top jeugdopleiding in grote boten creëren, waar de kampioenen van morgen uit voort komen. Ik vind het bijzonder eervol om onze kennis op deze manier aan de jeugd beschikbaar te stellen.”

Investering in de jeugd
Het opleidingstraject voor de Team Heiner Pups zou niet mogelijk zijn zonder de sponsoren: Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, HollandBoat en Management Drives. “Wij willen de jeugd ondersteunen van jong tot oud en daarvoor heeft Moving Intelligence de Team Heiner Pups gekozen als vervolg op de sponsoring van de ZOP (Zoute Optimist club Scheveningen) om zo vanaf 8 jaar tot midden 20 een gedegen opleiding te kunnen bieden in de zeilsport. Jong talent zal op deze manier de weg kunnen vinden naar de top van de zeilsport, waarbij het uiteindelijke doel voor sommigen Volvo Ocean Race is en voor andere club kampioen van de lokale zeilclub. Feit is dat elk individu zich op deze manier kan ontwikkelen via een heel erg mooi opleidingstraject”, aldus Patrick Horst, CEO van Moving Intelligence.

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight