TeamHeiner

Nieuws

Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

10 okt 2019

Lelystad, 10 oktober 2019 – Team Heiner heeft een nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de ‘Team Heiner Talents’. Het nieuwe team gaat dit najaar beginnen aan de all round opleiding kielboot zeilen.

Lastige selectie
Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Talents moeten de zeilers tussen de 18 en 23 jaar zijn, moeten ze al kunnen zeilen en de ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij met name naar motivatie werd gekeken. Vervolgens vond in Lelystad afgelopen weekend het selectieweekend plaats. Leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet waren doorslaggevend om een plek te bemachtigen bij de Team Heiner Talents, naast uiteraard een gezonde portie ambitie. Niet eerder hebben zich zoveel jonge zeilers aangemeld. Opvallend is ook dat de verhouding jongens-meisjes in de loop der jaren steeds gelijker wordt. De zeilers die aan het selectie weekend mee deden, hebben in zeer wisselende weersomstandigheden kunnen laten zien wat ze waard zijn. Ze wisten het de selectie commissie behoorlijk moeilijk te maken, want de onderlinge verschillen waren klein.

Team Heiner Talents ‘20
De 10 zeilers die zijn geselecteerd, zijn in alfabetische volgorde: Christopher Bol, Ivar Elstrodt, Thomas Roggekamp, Lies de Rouw, Merlijn Rutten, Joeri Snippert, Ismene Usman, Thijs Veltman, Hugo Vrolijk en Christiane Walta. Deze groep gaat verder als de Team Heiner Talents ’20.
Roy Heiner: “Ik ben erg blij met dit nieuwe team, maar het was deze keer bijzonder lastig om zoveel talenten naar huis te sturen. Als we over voldoende sponsorgeld zouden beschikken, zouden we het liefst twee teams maken, een jongensteam en een meisjesteam”.

All round opleiding
Onze ervaring leert dat persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling het fundament vormen om zowel een professionele mentaliteit als gedrag te ontwikkelen. Samen met fysieke training zijn dit de drie pijlers van het opleidingsprogramma. Management Drives is al jaren een vast onderdeel in het programma. Stephan van der Vat, directeur Management Drives: “We zijn met de Team Heiner Talents bezig met de ontwikkeling van mensen en daar is Management Drives een perfect instrument voor. Een onmisbare tool voor het bewust worden van je eigen drijfveren en die van je teamleden. Wij vinden het hartstikke mooi om met onze kennis en expertise bij te dragen aan de ontwikkeling van deze enthousiaste groep jonge mensen”.

In de opleiding doen de zeilers een enorme schat aan praktijk ervaring en theoretische kennis op om zichzelf te ontwikkelen tot de zeiltalenten en professionals van de toekomst. De opleiding duurt vier jaar, wordt verzorgd door Team Heiner en ondersteund door Management Drives en Magic Marine.


¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬
Op de foto:
Boven van links naar rechts: Joeri Snippert, Ismene Usman, Christopher Bol, Hugo Vrolijk, Thijs Veltman, Thomas Roggekamp, Ivar Elstrodt. Voorste rij van links naar rechts: Lies de Rouw, Christiane Walta, Merlijn Rutten

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Enthousiaste jonge zeilers gezocht voor nieuwe lichting Team Heiner Talents!

  Lees meer

Spotlight