TeamHeiner

Nieuws

Tweede lichting Team Heiner Pups

15 dec 2014

Team Heiner heeft een aantal nieuwe jonge zeilers mét ambitie geselecteerd voor de ‘Team Heiner Pups’. In totaal komt het team voor 2015 hiermee op twaalf zeilers, die tussen de 18 en 23 jaar oud zijn. Deze zeilers krijgen bij Team Heiner de kans zichzelf verder te ontwikkelen op grote boten, in short handed zeilen en matchracing om zo de topzeilers van morgen te worden.

Gedegen opleiding
De opleiding die de Team Heiner Pups doorlopen duurt drie jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen, zoals boothandling, zeiltheorie, individuele kennis, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen, beheersen van verschillende zeilposities aan boord, dag-, avond- en zee wedstrijdzeilen, het overvaren van schepen, veiligheid, navigeren en motorgebruik. Ook het leveren van content in de vorm van wedstrijdverslagen en verzorgen van sponsoractiviteiten hoort erbij. Na voltooiing van deze driejarige opleiding zijn de Team Heiner Pups klaargestoomd om in aanmerking te kunnen komen voor de top van de zeildisciplines.

Totstandkoming nieuwe team
Om geselecteerd te kunnen worden voor de Team Heiner Pups mogen de zeilers niet ouder zijn dan 23 jaar, moeten ze al kunnen zeilen, de ambitie hebben om beter te willen worden en daar veel tijd in willen steken. Aan de selectiedagen ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Op 7 december jl. kwamen in totaal 12 zeilers naar Lelystad, die verdeeld over twee Max Fun 35 lieten zien wat ze in huis hadden. Daarbij waren leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet doorslaggevend. Vier zeilers vielen aan het eind van deze dag af.

Afgelopen zaterdag 13 december werd de selectie voortgezet in aanwezigheid van de huidige lichting Team Heiner Pups en drie trainers van Team Heiner. Unaniem is gekozen voor de zes nieuwe zeilers die het team mogen komen versterken: Marianne Pijlman (20 jaar), Tamar Meibergen (20), Rixt van der Ende (23), Lennard Bal (20), Guus Verhaagen (20) en Niek de Boer (22). Samen met de huidige zeilers Jesse de Jong (18), Jeroen van Oord (19), Jelmer van Beek (20), Martijn Kloosterman (21), Wietse Pijlman (21) en Dirk Nico Bennen (22) vormen zij in 2015 de Team Heiner Pups. Drie teamleden uit het huidige team kozen er om uiteenlopende redenen voor om niet verder te gaan.

De jeugd heeft de toekomst
Team Heiner ondersteunt de Team Heiner Pups op zeiltechnisch vlak en zorgt ervoor dat het benodigde materiaal en trainers beschikbaar zijn. Klaartje Zuiderbaan, Tom van der Vecht, Bart Desaunois en Roy Heiner verzorgen de trainingen voor de jonge zeilers. Het opleidingstraject zou echter niet mogelijk zijn zonder steun van de sponsoren Kuiper Verzekeringen, HollandBoat en Management Drives. “Deze partijen geloven er net als wij sterk in dat de jeugd de toekomst heeft en dat het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid is hen de kans te bieden. Samen met de inzet van de zeilers worden de kampioenen van morgen gecreëerd” aldus Roy Heiner.

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight