TeamHeiner

Nieuws

Team Heiner Talents breidt fors uit

06 feb 2017

Meer mogelijkheden voor talenten met ambitie
Tijdens de selectie van jongeren voor Team ABN AMRO 2, die deel zouden gaan nemen aan de Volvo Ocean Race in 2005/2006 constateerden wij het voor het eerst: een enorm tekort aan opleidingsmogelijkheden voor jongeren om van open boten door te stromen naar kielboten. De meeste jongeren eindigen in de fysieke posities aan boord of als opvulling om teams compleet te maken. De trim-, strategische, tactische en stuurposities gaan vaak aan hen voorbij, omdat de bestaande bemanning die posities opeist. Met als gevolg dat de ervaring van jongeren daar ernstig in tekort schiet. Omdat jongeren de toekomst bepalen van het wedstrijdzeilen en daarvoor wel de kans moeten hebben zich op alle posities op grote boten te ontwikkelen, hebben wij de Team Heiner Pups opgezet.

Pups worden Talents
Doel van de Team Heiner Pups is om jongeren op te leiden tot de internationale top op het gebied van kielbootzeilen. In de komende jaren zullen de activiteiten fors worden uitgebreid. Om dat te onderstrepen verandert de naam van de Team Heiner Pups in Team Heiner Talents. Deze naam doet meer recht aan de ambitie: talent begeleiden op weg naar de wereldtop.

Team Heiner Talents opleiding
De opleiding die de Team Heiner Talents doorlopen duurt maximaal vijf jaar en omvat alle aspecten die nodig zijn om succesvol en veilig wedstrijden te zeilen met kielboten. Naast de kennis van de fysieke boothandling in alle posities om de boot snel om de wedstrijdbaan te zeilen, wordt ruime aandacht besteed aan zeiltheorie van boottrim, zeilvorm, wedstrijd tactiek, strategie en meteorologie, onderhoud van schepen en zeilen, navigatie en een dieselmotor cursus. Voor de veiligheid om langere wedstrijden op zee te varen worden de ISAF Sea Survival cursus, EHBO en een marifooncursus gedaan. Daarnaast worden de Team Heiner Talents begeleid in hun individuele leiderschap en teamontwikkeling.

Nieuwe partner: Magic Marine
Vanaf 2017 ondersteunt Magic Marine de Team Heiner Talents als official supplier. De Talents krijgen de beschikking over zeilkleding uit de nieuwe Element Collection van Magic Marine en worden betrokken bij de verdere productontwikkeling van de zeilkleding. Team Heiner Talent van het eerste uur, Nicholas Heiner, kan al enkele jaren rekenen op de support van Magic Marine.

Team Heiner Talents wordt mogelijk gemaakt door de steun van partners Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, Reco, Management Drives en Magic Marine.

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight