TeamHeiner

Nieuws

Talents Montly_november (Talents ’18)

28 nov 2018

Het is alweer een tijdje geleden sinds de laatste Talents Monthly update maar stilzitten is niks voor ons. Na een welverdiende vakantie en eigen projecten zoals het WK Offshore en de Sneekweek, zijn we sinds oktober weer volop aan het trainen. Verrijkt met een nieuwe teamgenoot, Rosalie Paardekooper van de ’16 Talents, en een voor ons nieuwe boot zijn we aan de slag gegaan.

Oktober stond vooral in het teken van boothandeling op de Maxfun 35. Behalve van boot, zijn we ook van posities gewisseld. Om een zo goed mogelijke zeiler te worden, moet je namelijk ook zo allround mogelijk zijn en dus op alle posities aan boord uit de voeten kunnen. De ‘oude’ voordekker trimt nu de fok en de stuurman krijgt voortaan natte voeten op het voordek. Deze handelingen hadden we eind oktober in grote lijnen onder de knie en vervolgens kon het fine-tunen beginnen.

November sloeg in en dat hebben de Team Heiner Talents gemerkt. Van het zonnetje met lichte wind en focussen op gewicht, was daar eindelijk de 30 knopen en het hard hiken weer nodig. De korte broeken konden in de kast en de thermo’s en zeilpakken zijn inmiddels geen overbodige luxe meer.

Zeiltechnisch betekende dit dat ook onze doelen op deze weersverandering aangepast moesten worden. Op prioriteiten stellen, efficiënte communicatie en het bevestigen van deze communicatie werd gefocust. Ook zijn we bezig geweest met een goed bootgevoel krijgen en het uitdagen van onze mooie Max Fun door middel van hoge hoeken varen.

Naast trainen op het water, zijn we ook veel op de kant gebleven om aan het team te werken. Eerlijk is eerlijk, we hebben ook een mindere tijd gehad. Motivatie was niet bij iedereen gelijk en ook aanwezigheid werd een probleem. We hebben hier een eerlijk gesprek met zijn allen over gehad en onduidelijkheden uit de lucht gehaald. Na dit minder leuke gesprek zijn we gaan nadenken over hoe het dan wél moet. Inmiddels hebben we drie hele leuke weekenden gehad waarin we echt als team met elkaar getraind hebben. Nu we meer als team met elkaar omgaan, merken we ook dat de zeiltechnische leercurve veel sneller omhoog gaat.

Oktober en november zijn voor de ’18 Talents twee hele interessante, leerzame maanden geweest. We varen op een nieuwe boot als echt team en kijken ontzettend uit naar wat de komende tijd ons op zeilgebied en op teamgebied gaat brengen!

Door: Rosalie Paardekooper en Catja Roggema

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight