TeamHeiner

Nieuws

Talents Monthly_juni (Talents ’18)

16 jun 2018

Na een drukke maand mei te hebben gehad met veel wedstrijden was er een weekend rust. Ieder kon even bijkomen op het thuisfront maar ondertussen is bijna iedereen toch nog het water op geweest om zijn wekelijkse zeildosis toch te behalen.

Wat bracht zeilmaand juni ons?
Op een doordeweekse woensdag was het tijd voor terugblik op ons eerste deel van het wedstrijdseizoen. Er is geëvalueerd over hoe we de wedstrijden vonden gaan en hoe wij ons hierop konden verbeteren. Ook was een belangrijk onderdeel het teamverband, wat zowel plaats vind op de kant als op de boot. Dit gaf weer een goed overzicht voor komende maand.

Almere Regatta
Het weekend daarop vond de Almere Regatta plaats. We gingen met een frisse blik het weekend in. Het was onze eerste wedstrijd in de eenheidsklasse van de J-109 en we waren erg benieuwd hoe wij in het veld zouden komen te liggen. Ons doel voor dit weekend lag op een aantal leerpunten, namelijk rust in boot en dat ieder focust op zijn eigen taak. Met volle moed en plezier begonnen we aan de wedstrijden. De eerste dag hadden we goede snelheid maar kleine fouten die gemaakt werden door het team maar ook deels materiaal resulteerde erin dat de gewenste resultaten niet werden behaald. De tweede dag van het dit evenement begon met 8 – 10 kts. Na weer gefocust aan de start te zijn verschenen en verder een goede wedstrijd te hebben gevaren zorgde een wokkel in de gennaker uiteindelijk voor een 4e plek. Voor ons was het jammer dat de tweede wedstrijd afgeblazen werd. Nadat we een gedeelte de koppositie wisten te bemachtigen in het J109 veld en voor in lagen, zakte helaas de wind er compleet uit waardoor de wedstrijd afgebroken werd. Kortom weer veel geleerd en een ervaring rijker in de eenheidsklasse.

Nachttraining
Naast wedstrijden varen is het ook belangrijk om te trainen. Er stond een nachttraining op het programma. Dit werd onze tweede training in het donker en hebben het anders aangepakt dan de vorige keer. In de voorbereiding is er beter nagedacht over slaapschema’s, het eten en andere belangrijke zaken die bij een lange zeiltraining van belang zijn. Het belangrijkste verbeterpunt voor de volgende keer is dat we ervoor moeten zorgen dat we tijdens onze wacht scherp blijven en zorgen dat de boot altijd hard blijft gaan. In totaal hebben we tijdens onze nachttraining 150,7 mijl afgelegd in 25 uur met allerlei verschillende weersomstandigheden.

Next month!
We kijken heel erg uit naar komende maand met onder andere de Blue Water App Regatta in de ORC2 klasse waar we in onze achtertuin racen. Het weekend erop kunnen we onze ervaring van afgelopen nachttraining goed toepassen tijdens YSY Ronde om Noord-Holland. Een 110NM lange race waar we starten in Muiden, langs Enkhuizen zullen varen, om Den Helder heen en de volgende dag zullen finishen in IJmuiden. Daarbuiten staan er veel intensieve trainingen op het programma waarin iedereen zijn eigen maar ook teamdoelen kan verbeteren, zoals focus op eigen taak aan boord en rust aan boord bewaren. Natuurlijk kijken wij heel erg uit naar de finish van de Volvo Ocean Race aan het einde van deze maand waar uiteraard de Talents aanwezig zullen zijn om de vloot te zien finishen.

We zien jullie op het water!

Door: Max Wilmink en Eva Asbeek Brusse

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight