TeamHeiner

Nieuws

Talents Monthly_februari 2018 (Talents ’16)

02 mrt 2018

De winter is voor de meeste Talents een periode van aftellen, aftellen tot er weer gevaren mag/kan worden. Ze besloten er niet met de pakken bij neer te zitten, maar gingen zelf op pad om te zeilen of om te genieten van een welverdiende vakantie. Zo waren Arianne en Rutger in Australië te vinden, vertoefden Jorden en Lennard op de Caraïben en verbleef Rosalin een maand lang in Zuid Amerika. De thuisblijvers genoten van hun rust in met name de weekenden of gebruikten de tijd om extra aandacht te besteden aan de studie en de sportschool.

Een aantal bijzondere ervaringen willen wij u niet onthouden:
Rutger en Arianne zijn de Nederlandse kou een tijdje ontvlucht door af te reizen naar Perth, Australië. Hier hebben zij samen met o.a. oud-Talents Jelmer en Robin deelgenomen aan een match-race evenement, de zo geheten Warren Jones Regatta. Hier zijn zij knap 5e geworden. Ondanks de vele ervaring die ze tijdens de opleiding hebben opgedaan op grote boten, is dat match-racen toch een heel ander spelletje. “Het blijft wedstrijdzeilen maar met z’n vijven op een 36ft boot op een erg kleine baan midden in Perth 1 tegen 1 wedstrijdjes varen is toch wel anders dan de fleetraces waar we normaal met acht man op onze Max Fun 35 varen”. Naast het feit dat het tactisch anders varen is als je maar één tegenstander hebt, is bij matchracen ook een uitdaging dat je soms lang moet wachten en dan opeens moet omschakelen en zomaar 6 wedstrijden achter elkaar moet varen. Het was een erg gave en leerzame ervaring en smaakt zeker naar meer. Arianne heeft gelijk van de gelegenheid gebruikt gemaakt om Australië (en het water) nog wat te verkennen.

Jorden en Lennard hebben de winterrust gebruikt om meer ervaring op te doen in het zeilen van lange afstands wedstrijden. Zij vlogen naar de Caraïben om deel te nemen aan de RORC Caribbean 600, een wedstrijd van 600 mijl die de deelnemers langs verschillende eilanden voert. Maandag 19 februari klonk het startschot en kwamen de jongens goed uit de voeten door in hun klasse de leiding te pakken. Het was een taaie wedstrijd met 25-30 knopen wind, maar zodra de spinnaker omhoog kon vlogen ze het veld voorbij. Helaas noodzaakte een hand blessure bij een bemanningslid het team op te geven toen de eerste nacht viel. Teleurgesteld, maar goede lessen wijzer vlogen zij terug naar de Hollandse winter. Wil je het hele verslag van de mannen lezen en de video’s bekijken?
Hier lees je over de reis en de voorbereiding op “de race die op de offshore bucketlist hoort”. Nog niet genoeg gezien van deze stoere race? Deze link brengt je naar de uitgebreide evaluatie van de race “in een rollercoaster door de caribean”.

Terug in Nederland staat het nieuwe seizoen weer voor de deur. Wat gaat dit seizoen ons brengen en waar zullen wij te zien zijn?
Wetende dat wij snel weer op onze oude vertrouwde Maxfun 35 mogen varen, beginnen de kriebels weer te komen. Het eerste vaar-weekend staat gepland voor het eerste weekend van maart. Helaas ligt op dit moment de haven nog vol met ijs en kan er niet gevaren worden. Zodra de haven weer ontdooid is zal de Maxfun naar Scheveningen gevaren worden om te trainen en om deel te nemen aan de IJspegel wedstrijden.

Rond de Pasen zal de boot weer terug varen naar Lelystad voor nog wat extra liefde en aandacht. Tip-top in orde zullen we de boot tijdens een nachttraining buitenom (via Den Helder) omvaren naar Stellendam, waar we vervolgens deel zullen nemen aan de van Uden Reco Stellendam Regatta. Daarna staat al vrij snel de Vuurschepen race, North Sea Race en North Sea Regatta voor de deur, gevolgd door een drukke trainingsmaand in juni en een bomvolle zomer. Hierover later meer!
Door: Laura Parre

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight