TeamHeiner

Nieuws

Nieuwe lichting Team Heiner Talents

20 nov 2017

20 november 2017 –  Team Heiner heeft een geheel nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de ‘Team Heiner Talents’. Het nieuwe team gaat per direct beginnen aan het vier jaar durende opleidingstraject.

Team Heiner Talents ‘18
De zeilers die zijn geselecteerd, zijn in alfabetische volgorde: Eva Asbeek Brusse (20), Ewout Bezembinder (21), Sophie Burghgraef (17), Floris Dikkerboom (19), Hilde de Haas (18), Job Modderman (18), Joey Nijnens (19), Pim Praat (19), Thomas Roggekamp (20), Catja Roggema (21), Max Wilmink (17), Joep Wolters (18) en Nick Zondervan (18). Deze groep gaat verder als de Team Heiner Talents ’18. Het team dat momenteel in wedstrijden actief is, zijn de Team Heiner Talents ’16, deze zeilers zijn twee jaar geleden aan de opleiding begonnen.

Selectie procedure
Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Talents moeten de zeilers tussen de 18 en 23 jaar zijn, moeten ze al kunnen zeilen en de ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Vervolgens vond in Lelystad een selectieweekend plaats. Leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet waren doorslaggevend om een plek te bemachtigen bij de Team Heiner Talents, naast uiteraard een gezonde portie ambitie.

Doorstroming jonge zeilers
Het opleidingstraject voor de Team Heiner Talents is niet mogelijk zonder de huidige partners: Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, Reco, Magic Marine en Management Drives.
Roy Heiner: “Samen met onze partners hebben wij een programma opgezet dat er op gericht is om het talent van jongeren maximaal te ontwikkelen en daarmee een zo groot mogelijk verschil te maken. Veel Talents zijn inmiddels doorgedrongen tot de nationale en internationale zeiltop. Elke twee jaar selecteren we een nieuwe lichting om zo een continue stroom van jonge zeilers te genereren”.

All round opleiding kielboot zeilen
De opleiding die de Talents doorlopen duurt vier jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen, zoals boothandling inclusief het beheersen van verschillende zeilposities aan boord, zeiltheorie, individuele ontwikkeling kennis, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen, veiligheid en navigatie. Daarnaast wordt een programma doorlopen op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling, met onder meer inzicht in persoonlijke en teamdrijfveren en tal van persoonlijke vaardigheden.

Team Heiner verzorgt de opleiding. Tijdens trainingen vaart er een Team Heiner trainer mee, maar de wedstrijden varen de Team Heiner Talents zo veel mogelijk zelfstandig. Er wordt op meerdere boten gevaren: in het eerste jaar wordt begonnen op een J109 en Max Fun 35. Later in het traject wordt ook gevaren op onder andere de Summit 35 van Reco en de Volvo 60.

Foto credits: Antoine Koekenbier

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight