TeamHeiner

Nieuws

Management Drives en Team Heiner ontwikkelen jonge talenten

21 sep 2017

Lelystad, 21 september 2017 – Management Drives ontwikkelt al jaren organisaties, teams en individuen. Talents van Team Heiner onder leiding van topzeiler Roy Heiner willen meedoen aan de Volvo Ocean Race. Management Drives gaat Team Heiner helpen om deze jonge mensen nog meer in hun kracht te zetten.

De producten en services van Management Drives zijn al vanaf het begin in 2011 een vast onderdeel in het Team Heiner Talents programma. Roy Heiner: “De Team Heiner Talents opleiding gaat over het ontwikkelen van mensen. En daar is Management Drives een perfect management-leiderschapsinstrument voor. Een onmisbare tool voor het bewust worden van je eigen drijfveren en die van je teamleden”.

Sinds 2011 leidt Team Heiner structureel ambitieuze jonge zeilers tussen de 18 en 23 jaar op in een eigen programma: Team Heiner Talents. Dit programma is erop gericht om het talent van jongeren maximaal te ontwikkelen en daarmee het verschil te maken. Veel Talents zijn inmiddels doorgedrongen tot de nationale en internationale zeil top. Daar zijn ze gekomen, omdat ze goed kunnen zeilen, maar ook omdat ze een ontwikkeling op het gebied van leiderschap hebben doorgemaakt.

De opleiding die de Talents doorlopen duurt vier jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen. Daarnaast wordt een programma doorlopen op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling, met onder meer inzicht in persoonlijke en teamdrijfveren. Management Drives begeleidt de Talents hierin. Het programma wordt verder mogelijk gemaakt dankzij de steun van de volgende partners: Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, Reco en Magic Marine.

Reguliere sessies van Management Drives kunnen heel goed worden aangevuld met een programma op een van de boten van Team Heiner. Stephan van der Vat, managing partner Management Drives: “In de praktijk, op een boot, zie je real time, live welk gedrag mensen vertonen en wat er gebeurt als mensen onder druk staan. Een betere en snellere manier om te leren is er niet”

 

 

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight