TeamHeiner

Nieuws

Earth Day

25 apr 2017

Afgelopen weekend tijdens de Van Uden Reco Regatta hebben de Team Heiner Talents op hun manier Earth day onder de aandacht gebracht. Team Heiner Talent Rosalin Kuiper vertelt: “op zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijden hebben we de handen ineengeslagen en zijn we met alle Team Heiner Talents afval gaan verzamelen op en rondom de haven. Het evenement Van Uden Reco staat bekend om haar milieubewuste aanpak en dat is fantastisch, maar ondanks deze goede zet van de organisatie kunnen we zelfs hier niet om het afval heen. Het op de aanspoelende golfjes heen en weer bewegende plastic kleurde het beeld van de haven in Stellendam. Waar men eerst met een vragende blik keek naar de tientallen Talents die tassen vol afval in de containers deponeerde, stond men vervolgens zelf het plastic tussen te stenen vandaan te halen. Geweldig! Kinderen, moeders, vaders opa’s en oma’s staken de handen uit de mouwen en begonnen fanatiek mee te ruimen. Op naar een schonere aarde!

Het is ongelofelijk hoeveel (plastic) afval er overal doelloos rondzwerft. Zowel land als zee ligt er vol mee. Als je je oog erop laat vallen blijft het je verbazen. Vrachten aan onnodige troep die langs de kiel stroomt en zo op het strand gesmeten wordt. Het is een triest beeld. Er doet mij weer een lach op mijn gezicht verschijnen als ik terugdenk aan het enthousiaste jongetje van de scouting in Stellendam. De jonge avonturier probeerde onder luid gejoel zo snel mogelijk meer afval te verzamelen dan zijn vriendje.

Laat het een inspiratie zijn: Earth-Day voortzetten en er Earth-Always van maken? Hoe kunt u het verschil maken en op welke schaal? De troep die decennialang is gemaakt opruimen. Laten we als “zeilend Nederland” leidend zijn en zorgen dat de plekken waar wij ons geluk vandaan halen schoon zijn. Zo inspireren we meer takken om hetzelfde te doen en een verschil te maken!”

Door: Rosalin Kuiper

 

NB  Meer over Earth Day kunt u hier lezen

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight