TeamHeiner

Nieuws

CO2 compenseren

05 apr 2017

Met onze zeilactiviteiten leven we zo’n beetje van de wind. En daarmee zijn we best milieuvriendelijk bezig, dachten we. Totdat we ons CO2 verbruik eens kritisch zijn gaan onderzoeken. Grootste boosdoeners zijn het zakelijke en woon-werk verkeer. We rekenen niet alleen ons eigen brandstofverbruik van de gereden kilometers, maar ook van de klanten die naar ons toe komen. Natuurlijk zijn we al jaren bezig om energie te besparen, maar de CO2 uitstoot blijft. Die uitstoot willen we compenseren. Het liefst op een manier met een zo hoog mogelijk rendement. Zo kwamen we terecht bij ‘Adopt a Tree in Nepal’.

Adopt a Tree in Nepal geeft fruitbomen aan ondernemende Nepalese vrouwen om de emancipatie van die vrouwen en hun gezinnen te stimuleren én tegelijkertijd het milieu te verbeteren. Het mooie – vinden wij – dat het mes hiermee aan twee kanten snijd: we compenseren onze CO2 uitstoot en dragen tegelijkertijd bij aan de emancipatie van Nepalese vrouwen.

Concreet: voor het compenseren van een ton CO2-uitstoot zijn drie bomen nodig, die in de loop der jaren helemaal opgroeien. De vrouwen in Nepal zorgen ervoor dat de bomen goed verzorgd worden. Wij verbruikten afgelopen jaar ongeveer 150 ton CO2, goed voor 450 bomen. Om dit minimaal te compenseren en een positieve bijdrage te leveren hebben wij 600 bomen geadopteerd.

Wil je ook ‘Adopt a Tree in Nepal’ ondersteunen en je eigen CO2 uitstoot compenseren? Voor 2 euro kan al een fruitboom worden geplant en verzorgd. Meer informatie vind je hier. Overigens, deze stichting is een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), dat betekent dat giften ook nog eens fiscaal aantrekkelijk zijn.

Actueel

 • Roy Heiner over leiderschap in ‘Zeilen’

  Lees meer
 • “Over de schouder van …”-Lennard Bal

  Lees meer
 • “Leren van nog meer wereldtoppers”- Arianne vd Loosdrecht

  Lees meer
 • “Prestatiedruk en stress” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • “Action Learning” (Mandy Mulder)

  Lees meer
 • Nieuwe lichting Team Heiner Talents geselecteerd

  Lees meer

Spotlight