TeamHeiner

Technische details

Constructie
De scheepsromp en het dek zijn gemaakt door Schaap Shipcare van een koolstof laminaat met een sandwich van closed cell pvc schuim. Alle zwaarbelaste plaatsen of onderdelen zijn voorzien van een high density schuim. Hier is een vacuum injectie methode gebruikt. De zwaarbelaste schotten zijn van massief koolstof. Het dek is verlijmd aan de romp en een aantal bedieningslijnen zijn geïntegreerd in het sandwich paneel van het dek. De stuurkolommen zijn geïntegreerd in de dekconstructie. De romp is afgewerkt met een vinylester gelcoat toplaag en een dunne bindende glasvezel skincoat voor krasduurzaamheid en UV bestendigheid.

Na alle koolstof werkzaamheden is de boot extra gebakken tot 70 graden om de optimale materiaal eigenschappen van koolstof en epoxy te garanderen. Van alle onderdelen zijn mallen gemaakt waardoor het productieproces snel en efficiënt kan verlopen en de maatvastheid als eenheidsklasseboot te garanderen is.

Roersysteem
De Team Heiner 38 is voorzien van dubbele koolstof roeren, gebouwd door Pauger. Daarnaast heeft de boot twee stuurwielen en stuursystemen van Lewmar met JP3 lagers waardoor het stuurgevoel zelfs bij hellingshoeken licht aanvoelt.

Zwenkkiel en canard
De zwenkkiel is hydraulisch aangedreven en zwenkt tot 35 graden. Bediening is gemakkelijk via drukknoppen op de stuurkolom waarmee afhankelijk van de gekozen knop, de kiel of automatisch overstag gaat in 10 seconden, op elke willekeurige hoek kan gestopt worden of in de normale verticale stand geplaatst kan worden. De canard zwenkt tot 20 graden met als doel om altijd verticaal door het water te bewegen waardoor de verlijering zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt. Bediening is eenvoudig via 3 drukknoppen op de stuurkolom. Het hydraulische systeem is geleverd door Cariboni.

Mast en tuigage
De boot is voorzien van een carbon mast van Seldén met drie sets gepijlde zalingen in combinatie met een 7/8ste getuigde voorstag, composiet verstaging maar geen achterstag. De mast is niet doorgestoken waardoor het interieur droog blijft. Spanning op de hoofdwand wordt aangebracht door een verstelbaar voorstagsysteem die handmatig als trim gelegenheid gebruikt kan worden. De boeg van de boot is voorzien van een 1,4 meter lange koolstof boegspriet als halshoek voor de asymmetrische 7/8ste en masttop spinakers.

Navigatie instrumenten
Het navigatie pakket is een optioneel pakket in het eenheidsklasse reglement. De standaard navigatie uitrusting bevat een Nexus NXR snelheids-, kompas-, diepte- en windmeter. De navigatieverlichting op de masttop is een driekleurig lopolight.

Interieur
Als eenheidsklasse:
Als eenheidsklasse wedstrijdboot wordt er standaard geen interieur geplaatst. Wel zijn er compenserende gewichten om het lichte ‘Ocean Racer’ interieur te compenseren. De gedachte is dat voor dagzeilen het interieur alleen gewicht en kosten met zich meebrengt.

Als ocean racer:
Voor het varen van langere wedstrijden waar slapen en eten aan boord vereist zijn, wordt een minimaal modulair wedstrijdinterieur tegen meerprijs geboden. Het interieur bevat:
– 6 slaap bunks
– Een galley met een gasfles kooktoestel
– Een toilet
– Een navigatiehoek
In de ocean racer uitvoering kan de boot ook meedoen in de wedstrijd eenheidsklasse.

Als toerboot:
Optioneel is een maatwerk interieur tegen meerprijs in te bouwen. De boot met een toerboot interieur kan echter niet meedoen in de wedstrijd eenheidsklasse.

Zeilplan
Het zeilplan is samengesteld door North Sails. In het wedstrijd eenheidsklasse reglement is een uitgebouwd grootzeil met twee reven, drie voorzeilen en twee asymmetrische spinakers. Voor de eigenaar is de keuze voor de zeilmaker optioneel.

Dekbeslag
Beslag en lieren van Harken worden gebruikt om de Dyneema schoten te kunnen bedienen.

Polairen diagram
Klik hier voor het polaire diagram als PDF.

Spotlight