TeamHeiner

Finance Cup 2020

ErVaar de digitale veranderingsGolf

Op donderdag 23 april 2020 vindt bij Team Heiner in Lelystad voor de eerste keer de Finance Cup plaats. Een unieke netwerk- en zeildag voor finance professionals.

In een tijd waarin technologie grote invloed heeft op nieuwe verdien- en samenwerkingsmodellen van organisaties wordt met name van de financiële beleidsmakers en hun team veel verwacht. De financiële functie is de spin in het organisatieweb en kan een belangrijke toegevoegde waarde leveren in een tijdperk van uitdagingen en kansen.

De Finance Cup 2020 is bedoeld voor financieel professionals die succesvol willen opereren in een veranderende omgeving. Financials die met hun team een toekomstige voorbeeldrol willen spelen binnen de organisatie. Het programma kent een inhoudelijke kant waarin Marinda van Harskamp, auteur van het boek Digital Finance, het licht laat schijnen op de belangrijkste competenties en vaardigheden die binnen het finance team aanwezig moeten zijn om succesvol te transformeren naar een digitale finance organisatie. Daarnaast is er een zeilpraktijk gedeelte waarin deelnemers mee genomen worden in het succesvol samenwerken in een veranderende omgeving . Tenslotte is er de uitgebreide mogelijkheid om op een informele wijze nieuwe contacten en inzichten op te doen.

Key note speaker: Marinda van Harskamp

“Leidinggeven aan de digitalisering is geen makkelijke opdracht, maar wel een opdracht vol uitdagingen en een mooie bestemming met toekomstperspectief. Vergelijk het met de uitdaging om de moeilijkste berg te beklimmen én de wereld in wedstrijdverband overzeilen! Waanzinnige uitdagingen, waar ook niet alles van tevoren duidelijk is en waar anticiperen een van de belangrijkste vaardigheden is.” Citaat uit het boek Digital Finance – Leidinggeven aan de digitalisering van Finance

De moeilijkste berg beklimmen en de wereld in wedstrijdverband over zeilen vereist vaardigheden om dat met succes te doen. Deze vaardigheden zijn onder andere:
– Het “lezen” van de omstandigheden;
– Het accepteren en omgaan met de omstandigheden;
– Bewust ervan zijn dat de omstandigheden (ieder moment) kunnen veranderen;
– Anticiperen en vooruitdenken;
– Schaken, ofwel het zien en overzien van opties en mogelijkheden en de gevolgen ervan;
– Persoonlijk leiderschap en samenwerking om met elkaar de doelstellingen te realiseren.
De genoemde vaardigheden zijn ook nodig om succesvol te opereren in de veranderende wereld van Finance. De vierde industriële revolutie en de daaruit ontstane digitalisering van Finance zorgt voor de veranderende omgeving van Finance. Wat is de huidige omgeving van Finance, wat gaat er veranderen en hoe kun je daarop anticiperen? Wat is er nodig om samen met het team de digitalisering te leiden en een voorbeeldrol te spelen binnen de organisatie?

De Team Heiner Finance Cup 2020 laat de deelnemers daadwerkelijk er-varen wat het vraagt om leiding te geven aan de digitalisering van Finance en daarmee de antwoorden te vinden op de gestelde vragen.

Programma

12.30 uur – Ontvangst met een lunch bij Team Heiner
13.15 uur – Welkomstwoord en opening Finance Cup 2020
13.45 uur – “Enablers voor succesvol samenwerken in veranderende topsport omgeving” – Roy Heiner
14.00 uur – Spoedcursus wedstrijdzeilen
14.15 uur – Omkleden, naar de boten, safety briefing
14.30 uur – Trainingstijd op het water
15.45 uur – Startschot wedstrijden
17.15 uur – Terugkomst in de haven, omkleden, drankje
17.30 uur – Key-note speaker: Marinda van Harskamp over Digital Finance
18.30 uur – Borrel en prijsuitreiking, aansluitend diner buffet
Ca 20.30 uur – Einde programma

De vloot

U vaart op identieke J-109’s met per boot plaats voor maximaal 7 personen, exclusief de Team Heiner schipper. Alle boten zijn gelijk, teams maken het verschil om te winnen.

Inschrijving

U kunt op meerdere manieren deelnemen aan de Finance Cup:
1. U kunt uzelf met een eigen (bedrijfs-)team inschrijven. Een team kan bestaan uit maximaal 7 personen
2. U kunt u ook als individu inschrijven voor de Finance Cup. Team Heiner zorgt er vervolgens voor dat u wordt ingedeeld op een boot met meerdere ‘losse’ inschrijvingen

U kunt zich hier aanmelden.

Kosten

Deelname met eigen team: Eur 3.500,= per team van max 7 personen
Deelname als individu: Eur 595,= per persoon

De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Spotlight